Easy Peasy Stencils tips

Peter van Peter’s Treasury: “Samen met Koek-it heb ik stencils ontworpen die het decoreren van koekjes makkelijker maakt en je een heel leuk resultaat geeft; Peter’s Easy Peasy stencils!”

De stencils zijn ontworpen om te passen op de uitstekers die bij Koek-it te koop zijn dus ze zijn een perfect match! Je kunt ze gebruiken om te airbrushen, maar niet iedereen heeft een airbrush… Wij hebben ze zo gemaakt dat je perfect icing er op kan smeren!

Ik heb 2 blogposts gemaakt met ieder een stencil in the spotlight;

- Vossen stencil http://www.peterstreasury.nl/2019/03/27/vossen-koekjes-met-easy-peasy-stencil/
- Zeemeermin stencil http://www.peterstreasury.nl/2019/03/27/zeemeermin-koekjes-met-easy-peasy-stencil

In deze blogs kun je vinden hoe je van begin tot eind te werk gaat. In de blog die je nu leest wil ik wat algemene tips meegeven over het werken met stencils.

TIPS

- Gebruik stevige royal icing, maar je mag hem best een heel klein beetje soepeler maken met een paar druppels water. 

- Als je een stencilhouder hebt; hartstikke handig. Maar als je deze niet hebt, kun je de stencils ook gemakkelijk gebruiken! Met een beetje aandacht komt het helemaal goed; Leg het stencil op je koek en houdt hem met één hand op zijn plek. Begin met het smeren van de icing. Zodra je een gedeelte op de koek en op het stencil tegelijk hebt zitten, zorgt dit er óók een beetje voor dat het stencil op zijn plek blijft. Maar blijf het goed vasthouden en blijf je aandacht er bij houden.

- Kijk van te voren naar het stencil welke kant je op moet smeren. Is er een dun stukje stencil, bijv. de punt van het gezicht van de vos, smeer dan met die punt mee om het stencil niet te beschadigen. 

- Mocht je op een onderlaag werken van royal icing, zorg dan dat deze echt goed is uitgehard anders druk je er een deuk in met het vasthouden van het stencil.

- Schraap goed eventuele restanten icing van het stencil voordat je voorzichtig het stencil op tilt, om te zorgen dat het er niet te dik op zit.

- Als je direct door werkt, hoef je tussendoor je stencil niet schoon te maken omdat de icing nog niet begint uit te harden. Let er wel op of je stencil aan de achterkant schoon is gebleven. Is dit niet het geval, leg het even op een stukje keukenpapier en maak het daarmee schoon.

- Na gebruik kun je het beste het stencil direct afwassen omdat hij dan makkelijk schoon gaat. Ben je dit toch vergeten? Leg het dan even in een bakje met lauwwarm water om de icing los te weken.